Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

Vad vi gör för miljön?

Våra egna produkter...

OnTheDropper tillverkar alla egen designade produkter utav en växtbaserad, 100% biologiskt nedbrytbar plast som heter PLA, främst X-PLA från en Svensk tillverkare som heter Addnorth.

Detta gör våra egna produkter till ett mycket bra alternativ till produkter tillverkade i Asien där främst petroleumbaserad plast används och med långa transportvägar till slutanvändare (du, kunden), våra produkter designas och tillverkas i Sverige av Svenska råmaterial och enligt principen "On demand" 

Det innebär att vi inte överproducerar någon produkt, vi har de mest populära produkterna i små lager och kan oftast skicka omgående men tillverkar allt eftersom för att fylla på, vi behöver därför aldrig köpa in större volymer av det vi säljer och vi kan därmed fokusera på att ta fram nya produkter istället för att lagerhålla ett fåtal.

Det är det som gör att du hittar saker hos oss som du inte hittar någon annan stans!

Vårt avfall...

Allt avfall från förpackningar återvinns utifrån dess material, plast för sig, papper för sig osv.

Restprodukter från själva produktionen samlas in separat och skickas tillbaka till tillverkaren för kompostering!!

Allt emballage som kommer till oss återanvänds för en ny transport så långt det är möjligt, det är därför du kanske får ett paket med ett annat företags logga på paketet, vi anser nämligen att en kartong inte är förbrukad bara för att den använts. 

Med ett undantag...

Vår produkt EcoCutter är tillverkad av ABS plast i Kina... detta är för att den skulle tillverkas i större serier då den säljs i volymer vi inte klarar av att producera själva, samt att det var min (Ola Andersson´s) första egendesignade produkt och då hade jag ingen egen tillverkning.

Men jag tycker den kompencerar sin tillverkningskostnad då den gör gott, den samlar in alla de där små linstumparna du normalt tappar i ån/sjön/havet när du byter fluga/krok/bete.